AaroKustaanheimo

Oikaisupyyntö sisäministeriölle

Hei!

 

Niin sanottua 1946-poikkeusta ei saatu korjattua eduskuntakäsittelyissä.

 

Pyydän siksi viipymättä oikaisemaan tiedotteissanne olevan väärän tiedon, että eduskunnan hyväksymä aselaki ei määrittelisi Suomi-konepistoolin, Lahti-Saloranta-pikakiväärin ja ns. Emma-pikakiväärin lippaita pääsääntöisesti kielletyiksi aseiden osiksi.

 

Esimerkiksi seuraavassa julkaisussanne on kyseistä väärää tietoa.

https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/aselain-muutokset-virallistavat-reservilaistoiminnan-erityisaseman

 

Olen jo aikaisemminkin huomauttanut siitä, että sivulause ”ja joka ei sovi asennettavaksi keskisytytteiseen itselataavaan kertatuliaseeseen tai lippaalliseen kertatuliaseeseen” mitätöisi ennen vuotta 1946 valmistettujen sarjatuliasemallien lippaita koskevan poikkeuksen.

Todistusaineistoksi siitä että on olemassa Suomi-konepistoolin, Lahti-Saloranta pikakiväärin ja Degtjarev DP 27-pikakiväärin lippaita käyttäviä keskisytytteisiä itselataavia kertatuliaseita ja lippaallisia kertatuliaseita esitän seuraavat linkit. https://www.thefirearmblog.com/blog/2013/10/23/degtyaryov-dp28-semi-auto-versions-sale/ http://www.oulunasepaja.fi/muutos21.jpg https://www.rockislandauction.com/detail/2019/414/tnw-m31-suomi-semiautomatic-rifle https://forums.gunboards.com/showthread.php?265231-20-Round-Mosin-Nagant-Fabrication-Plan-Review https://www.sdsguns.com/products/rifles-wiselite-312-73243d8a-cc71-4892-a923-4d755956e04a      http://www.aseseppa.fi/index.php/ase/metsaestysaseet/204-l-s-26-itselataava-kertatuli-kivaari

Asia olisi tärkeää saattaa nyt yleiseen tietoon mm. siksi, että meneillään olevalla lausuntokierroksella ymmärrettäisiin ehdottaa sopivia menetelmiä esimerkiksi Suomi-konepistoolin rumpulippaiden ja ns. Emma-pikakiväärin lautaslippaiden toimintakelvottomiksi tai pienikapasiteettisiksi tekemistä varten.

Jos lakiteksti on ristiriidassa lakitekstin perusteluiden kanssa, niin ensisijaisesti sovelletaan lakitekstiä. Tässä asiassa ne ovat poikkeuksellisen yksiselitteisesti ristiriidassa toistensa kanssa.

Tämä viesti löytyy julkaistuna osoitteesta http://asepolitiikka.blogspot.com/2019/03/oikaisupyynto-sisaministeriolle.html .

Parhain terveisin,

Aaro Kustaanheimo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Juttuvinkeissä medialle voi kirjoittaa näin. "Vaikka ette haluaisi sanoa sisäministeriön olevan väärässä siinä, että luvanvaraistaisiko eduskunnan hyväksymä aselakiesitys Suomi-konepistoolin ja Emma- ja Lahti-Saloranta-pikakiväärien lippaita, niin ehdotan, että kertoisitte asian olevan kiistanalainen."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset