AaroKustaanheimo

Google Plus-kuluttajasovellus lopetetaan

Muistutan siitä, että Google Plus-kuluttajasovellus lopetetaan 2.4.2019. Suosittelen tallentamaan sitä ennen omat Google Plus-julkaisut ja muut tallennukset omalle koneelle. Google+ palvelulla kirjoitetut kommentit poistuvat myös. Siksi nekin on hyvä tallentaa muualle. Suosittelen Uusi Suomi-palvelun käyttäjiä hankkimaan myös oman Puheenvuoro-tunnusten salasanan siltä varalta, että Facebook kaatuu tai että he tulevat ns. bannatuksi Facebookista.

https://kotimikro.fi/internet/sahkoposti/gmail/google-plus-sulkeutuu-huhtikuussa

https://support.google.com/plus/answer/1045788?hl=fi

https://support.google.com/plus/answer/9195133

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minähän kirjaudun tänne G+:n kautta. Puheenvuoron perinteiseen kirjautumiseen ei oikein päässyt käsiksi, olisiko pitänyt anoa lupaa? Eli nyt näyttää pahalta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Samoin kirjaudun itse G+:n kautta. Olen kylläkin ollut US:n ylläpitoon yhteydessä jo viime kuussa ilmoittamalla ko. palvelun päättyvän ensikuun alussa. Mitään vastaustahan en luonnollisesti ole saanut esittämääni kysymykseen mahdollisesta uudesta kirjautumistavasta.

Ilmeisesti ei haluta jatkettavan US-palvelun käyttämistä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Katsoin juuri. Tarjonnassa on vain G+ ja joku facebook (Janrainin kautta), mutta vanhalla tavalla kirjautumista ei ole ainakaan tyrkyllä. Että se on sitten aprillipäivänä viimeinen päivä?
Eikun näytti kirjautumattomana olevan mahdollisuus anomuslomakkeella pyytää sitä Puheenvuoron kirjautumista. Ehkä pitäisi tehdä se jo nyt?

Käyttäjän LeoLemmetty kuva
Leo Lemmetty

Hei!

Bloggaajalta hyvä nosto. Tällä hetkellä itselleen voi nopeiten päivittää palvelun sisäisen tunnuksen ja salasanan seuraavasti:

- Käyttäjätunnuksesi näet Puheenvuorossa kirjautuneena, kun menet oman profiilisi tietoihin. Tunnus on profiilisivusi nettiosoitekentän viimeinen osa eli /kayttaja/ -tekstin jälkeinen osuus. Useimmilla se on oma nimi yhteen kirjoitettuna.

- Salasanan saat luotua tilaamalla salasanan uusimislinkin sähköpostiisi täältä: https://oma.uusisuomi.fi/user/password
- Sähköpostiisi saapuvan linkin kautta pääset "uusimaan" salasanasi eli keksimään itsellesi salasanan.

- Jos haluat poistaa Googlen-linkityksen, voit tehdä sen Kirjautumispalvelut-välilehden alta osoittessa: https://oma.uusisuomi.fi/

HUOM!
- Jos salasanan uusimissähköpostia ei näy vaikka sen tilasit, katso roskapostikansiosi. Maili saattaa olla suodatettuna sinne.

ps. Tässä on kiirettä pitänyt sivujen uudistamisessa. Tiedotetaan tästä Google-casesta enemmän, jahka saadaan tekniikan puolelta vielä muutamaan asiaan vastaus.

t. Leo / US Ylläpito

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kiitokset ohjeituksesta! Tehty ja toimii vallan hyvin. G+ samalla irrotettu kirjautumistapana.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Eipä ole tullut käytettyä Google+ vaikka he aikoinaan uhosivat olevansa uhka Facebookille sekä Messengerille.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Google Plus-palvelusta on sellaista myönteistä sanottavaa, ettei se ole samalla tavalla syrjinyt, bannannut ja sensuroinut, kuin Facebook tai edes Twitter.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@7. Ei tosiaan paitsi muuta kuin, että voi tarvittaessa urkkia ja käyttää tietoja hyväkseen ilman käyttäjän lupaa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Omalla kohdallani olen huomannut, että Facebook on käytössä vain joka toinen kuukausi. Ymmärrän mikä on vihapuhetta ja mikä rasismia, mutta en ymmärrä miksi sensuuri ei sitä tajua. Mikä oikeus jollakin instituutiolla on harjoittaa sensuuria ja sananvapauden rajoittamista, joka menee Suomen lakien ulkopuolelle. Facebook jakaa kirjoituskieltoja luku- ja kirjoitustaidottomien ilmiantojen perusteella. Hesarilla on yhtä tiukka linja, joten sinne kommentoidessa kannattaa pitäytyä ruokaresepteissä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Juu, näyttäisi siltä, että pääsin eroon G+:sta tuolla ylläpidon ohjeella kommentissa nro 4.
Siis tuon ohjeen jälkeen "irtisanoin" Googlen kirjautumisvaihtoehdoista. Siitä kautta uudelleen yritettäessä lisätä kirjautumispalveluja vaihtehtoinani tosin oli vain se sama Google, mutta "tavallinen" kirjautuminen onnistuu vanhalla käyttäjätunnuksella ja uudella salasanalla.
Ainakin pari kertaa tosin kirjautumiseni on ajautunut virheilmoitukseen, mutta kun siitä siirtyy sivun taaksepäin, niin katso, oletkin kirjatunut!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset