AaroKustaanheimo

Vanhojen aseiden lippaat

Hyvät Suomi-konepistoolin, Emma-pikakiväärin ja Lahti-Saloranta-pikakiväärin lippaiden omistajat ja muutkin henkilöt!

Hallituksen esityksen HE 179/2018 perusteluosassa on sellaista väärää tietoa, että kyseinen esitys ei luvanvaraistaisi näitä lippaita. Todellisuudessa sarjatuliasemallien, joiden valmistus on aloitettu ennen vuotta 1946 lippaille tarkoitettu poikkeus sisältää sivulauseen, "ja joka ei sovi asennettavaksi keskisytytteiseen itselataavaan kertatuliaseeseen tai lippaalliseen kertatuliaseeseen" mikä mitätöisi käytännössä koko poikkeuksen.

Todistusaineistoksi siitä että on Suomi-konepistoolin, Lahti-Saloranta pikakiväärin ja ns. Emma pikakiväärin lippaita käyttäviä keskisytytteisiä itselataavia kertatuliaseita ja lippaallisia kertatuliaseita esitän seuraavat linkit. https://www.thefirearmblog.com/…/degtyaryov-dp28-semi-auto…/ http://www.oulunasepaja.fi/muutos21.jpg https://www.rockislandauction.com/…/tnw-m31-suomi… https://forums.gunboards.com/showthread.php… https://www.sdsguns.com/…/rifles-wiselite-312-73243d8a-cc71…

Vaikka jonkun tietyn sarjatuliasemallin lippaita käyttävää vain kertatulta ampuvaa asetta ei vielä olisi, niin sellainen olisi mahdollista valmistaa.

Olen ehdottanut "1946 poikkeuksen" muuttamista muotoon "Edellä 2 momentissa tarkoitettuna aseen osana ei kuitenkaan pidetä latauslaitetta, joka on valmistettu sarjatuliasemalliin, jonka valmistus on alkanut ennen vuotta 1946 ja joka ei sovi asennettavaksi sitä hallussa pitävän hallussa olevaan keskisytytteiseen itselataavaan kertatuliaseeseen tai sitä hallussa pitävän hallussa olevaan keskisytytteiseen lippaalliseen kertatuliaseeseen." Lisäykseni ovat lihavoituna.

Poikkeusta on ymmärretty myös sillä tavoin väärin, että siinä tarkoitettaisiin ennen vuotta 1946 valmistettuja ns. latauslaitteita.

Julkaisin Youtubessa kaksi kahdella kameralla samaan aikaan kuvattua videota. Tarkoitukseni on, että vasemmalla silmällä voisi katsoa videota https://www.youtube.com/watch?v=TyWVMDFi1vI ja samaan aikaan oikealla silmällä videota https://www.youtube.com/watch?v=yvNIn6a06u0 .

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset